Regisseer je gezinsleven in 6 stappen

Lekker spontaan op vakantie of ad-hoc een vakantie boeken, etentje met vrienden, verjaardagen vieren, aanwezig zijn op familiedagen. Ja ja mijn agenda is druk, toch kan ik het allemaal prima bijhouden…..totdat ik moeder werd. Ik ben een planner in hart en nier en Jonathan is een pater goedleven. Eigenschappen die we van elkaar inspirerend vinden. Een goede balans. Totdat je kinderen krijgt en je merkt dat je door die eigenschappen elkaar soms achter het behang wilt plakken. 

Vorig jaar zijn we 1 week op vakantie geweest. Onze agenda’s waren zo druk dat we geen ruimte hadden voor vakantie! Een last minute boeken bleek verdomd lastig. De bestemmingen waren niet warm of kindvriendelijk genoeg, vol geboekt, te kort en te duur, kortom niet naar ons wens.

Als geboren projectmanager gaat het toch behoorlijk jeuken dat ik door mijn agenda wordt geleefd. Hoe kan ik er in 2017 voor zorgen dat we goed op vakantie kunnen, aanwezig kunnen zijn op de verjaardagen van onze naasten, familiedagen en andere vieringen. In mijn tijd als Campaign Manager bij Microsoft maakte ik elk jaar een Interne Communicatie jaarkalender waarin alle interne evenementen en akties verwerkt waren. Dat viel bij iedereen goed in de smaak omdat je in 1 oogopslag het overzicht hebt en daardoor goed kan plannen. 

Waarom ook niet een jaarkalender voor het gezin? Een jaarkalender met verjaardagen, vieringen, (school)vakanties, familiedagen, akties & feestdagen. De Mamasita jaarkalender is een excelsheet met 2 tabs. Tab 1 is een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen op chronologische volgorde. Tab 2 is een jaarplanning waarin deze belangrijke data verwerkt zijn.

Regisseer je gezinsleven in 6 stappen

Stap 1 – Download de Mamasita jaarkalender 2017 (bewerkbare versie);
Stap 2 – Maak een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen in tab 1. Denk aan verjaardagen, vieringen, vakanties, familiedagen & akties;
Stap 3 – Geef deze gebeurtenissen een plek in de jaarplanning in tab 2;
Stap 4 – Check of je dubbele afspraken hebt en wat in of buiten de schoolvakanties valt;
Stap 5 – Schuiven, verzetten of afzeggen van afspraken;
Stap 6 – Kopieer alles in je digitale agenda en/of hang de Mamasita jaarkalender aan de muur in je keuken.

De Mamasita jaarkalender 2017

Hiermee is mijn gezin geholpen! Daarom wil ik hem ook graag aan jou geven. Hopelijk kan je hiermee overzicht en rust creëren voor jou en je gezin. Verbouw de excelsheet als je dat nodig vindt. Je kan hem naar eigen inbreng helemaal veranderen.

Ben jij een planner of wordt je door je agenda geleefd? Deel het hieronder!

Download hier:

De Mamasita jaarkalender 2017 (bewerkbare versie)
De Mamasita jaarkalender 2017 (Google spreadsheets bewerkbare versie)
De Mamasita jaarkalender 2017 PDF

 

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami