REGISSEER JE GEZINSLEVEN OOK IN 2018 MET DEZE 6 STAPPEN!

Vorig jaar deelde we de Mamasita jaarkalender voor het gezin! Een jaarkalender met verjaardagen, vieringen, (school)vakanties, familiedagen, akties & feestdagen.

Waarom een jaarkalender? Omdat ik ervan baalde dat ik het allemaal niet meer kon bijhouden. Ik ben een planner in hart en nier en Jonathan is een pater goedleven. Eigenschappen die we van elkaar inspirerend vinden. Een goede balans. Totdat je kinderen krijgt en je merkt dat je door die eigenschappen elkaar soms achter het behang wilt plakken.

De brandende vraag: “heeft de Mamasita jaarkalender geholpen?”. Mijn antwoord hierop is volmondig: “JA”! Waar we in 2016 in totaal een weekje op vakantie zijn geweest, is het ons gelukt om in 2017 maar liefst drie keer op vakantie te gaan! Wat een luxe! En je gelooft het niet, maar ik ben zelfs een lang weekend weggeweest met mijn vriendinnen naar Lissabon! HALLELUJAH! Ik werd niet meer door mijn agenda geleefd en het is mij gelukt om de controle te houden over het plannen van alle verschillende sociale aangelegenheden. Het was zo fijn om weer het overzicht en de touwtjes in handen te hebben!

Daarom heb ik besloten om ook dit jaar weer een jaarkalender te maken en die te delen met jou! De Mamasita jaarkalender is een spreadsheet met 2 tabs. Tab 1 is een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen op chronologische volgorde. Tab 2 is een jaarplanning waarin deze belangrijke data verwerkt zijn.

REGISSEER JE GEZINSLEVEN IN 6 STAPPEN

Stap 1 – Download de Mamasita jaarkalender 2018 (bewerkbare versie);

Stap 2 – Maak een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen in tab 1. Denk aan verjaardagen, vieringen, vakanties, familiedagen & akties;

Stap 3 – Geef deze gebeurtenissen een plek in de jaarplanning in tab 2;

Stap 4 – Check of je dubbele afspraken hebt en wat in of buiten de schoolvakanties valt;

Stap 5 – Schuiven, verzetten of afzeggen van afspraken;

Stap 6 – Kopieer alles in je digitale agenda en/of hang de Mamasita jaarkalender aan de muur in je keuken.
 De Mamasita jaarkalender 2018

Hiermee is mijn gezin voor dit jaar weer geholpen! Daarom wil ik hem ook graag aan jou geven. Creëer hiermee overzicht en rust voor jou en je gezin in 2018. Verbouw de sheet als je dat nodig vindt. Je kan hem naar eigen inbreng helemaal veranderen.

Hoe pak jij het aan in jullie gezinsleven? Deel het hieronder!

DOWNLOAD HIER:

De Mamasita jaarkalender 2018 (Google spreadsheets bewerkbare versie)
De Mamasita jaarkalender 2018 PDF

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami