Mamasita van de maand: Stella Soekhlall

Deze maand hebben we een power Mamasita! Stella Soekhlall (41) is de Mamasita van de maand. Een moeder die weet wat ze wilt. ‘Maak keuzes, geen excuses’. Ze is alleenstaande moeder van Dean-Liam (2,5), werkt fulltime, heeft haar eigen webshop en sport vier keer in de week. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt? Lees hieronder haar inspirerende verhaal.

Maak keuzes, geen excuses

Mamasita van de maand glamover - Stella Soekhlall
Fotografie, haar & visagie:
Dave Sewtahal. Interview & styling: Nazia Witkamp.

In Amsterdam heb ik afgesproken met Stella. Ik geniet van een mooie lentedag als een stralende vrouw komt aangelopen. Wat een mooie verschijning. Tijdens het interview vertelt ze dat ze 41 is, ik val bijna van het bankje af. Zo wil ik ook 41 worden! Er volgt een openhartig gesprek over hoe haar bruisende leven werd verrast met, hoe ze het zelf verwoord;  ‘een onverwachte gift van God’.

Wie ben je? Wat doe je? Waarom doe je dat?
Ik ben Stella Soekhlall, 41 jaar. Geboren en wonend in Amsterdam. Alleenstaande moeder van mijn kado Dean-Liam. Ik werk negen jaar bij PwC als Marketing Manager. Daarnaast heb ik een eigen webshop Stellasstyle waar ik mid- en high end sportkleding uit LA, NY & Australië aanbied. Ook wel activewear genoemd. Activewear is kleding die je ook aan kan doen buiten het sporten om. Bijvoorbeeld naar een borrel of een picknick. Mijn passies zijn sport, mode en marketing. Met mijn webshop breng ik deze passies op een creatieve manier bij elkaar.

Een fulltime baan en een eigen webshop. Hoe pak je dit aan als alleenstaande moeder?
Ik heb een fantastisch vangnet. Mijn ouders en zus zijn erg betrokken bij de opvoeding van Dean-Liam. Familie en vrienden staan altijd voor ons klaar. Ze zijn voor mij onmisbaar. Dean-Liam gaat twee dagen naar het kinderdagverblijf, twee dagen naar mijn ouders en woensdag staat alles in teken van quality time met mijn kleine man. Mijn voornemen als kersverse moeder was om mezelf niet weg te cijferen. Daar heb ik mij aan gehouden. Ik ga effectief om met mijn tijd. Ik sport vier keer in de week. Dat doe ik als Dean-Liam slaapt, voetbal of dansles heeft. En anders neem ik hem gezellig mee en sporten we samen.

Ik had geen kinderwens, maar op dat moment had ik geen twijfels.

Hoe ben je erop gekomen om je eigen webshop te starten in sportkleding?
In 2012 werd ik een half jaar door PwC uitgezonden naar Los Angeles. LA was een walhalla voor mij. Alles is daar gericht op een healthy lifestyle. Iedereen ziet er tip top uit in de sportschool. Dat motiveerde mij enorm en gaf nog meer energie. Er was een gevarieerde keuze in gezond eten, ruime keuze in verschillende soorten sport en veel mooie sportkleding. Als fanatiek sporter ben ik al een tijdje bezig met clean eating. In LA voelde ik mij echt thuis! En inmiddels puilde mijn kledingkast uit met sportkleding. Op een gegeven moment had ik meer sportkleding dan werkkleding. Eenmaal terug in Nederland, zag ik dat de ‘healthy lifestyle’ langzaam hier naar toe begon te komen. Ik besloot om het Australische merk ‘Lorna Jane’ naar Nederland te halen en zo is Stellasstyle ontstaan. Mijn webshop had een goede start en veel media aandacht. Mensen reageerde enthousiast! Het zag er veelbelovend uit. En toen werd ik onverwacht zwanger.

Stella en Dean-Liam samen sporten

Kan je meer vertellen over jouw zwangerschap?
Ik was 38 jaar toen ik erachter kwam dat ik zes weken zwanger was. Ik stond perplex! Ik had geen kinderwens, maar op dat moment had ik geen twijfels. Het lot had anders bepaald en ik zag dit als een gift van God. Ik geloof erin dat een kindje zijn ouders uitkiest en dit kindje wilde mij als zijn moeder. Ik besloot Dean-Liam te houden. Zijn vader was een goede vriend van mij. Hij begreep uiteindelijk mijn keuze om Dean-Liam te houden, maar wilde zelf geen kinderen. Ik drong hem niets op en was vastbesloten dit alleen te doen. Mijn omgeving reageerde verrast omdat ze wisten dat ik geen kinderen wilde. Mijn ouders zijn traditioneel en vonden het idee om alleen een kind op te voeden moeilijk te begrijpen. Doordat ik zelf heel close ben met mijn vader begrijp ik dat de rol van de vader belangrijk is. Ik wilde dat ook voor mijn kind, maar de situatie was er niet naar. Ik had stress en was aan het malen hoe ik dit alleen ging doen in combinatie met mijn werk en webshop. Ik begon met snoepen, stopte met sporten en kwam 22 kilo aan tijdens mijn zwangerschap.

Hoe ben je door deze periode heen gekomen?Stella Soekhlall
Mijn verloskundige raadde een Doula aan om mij tijdens de zwangerschap en bevalling te begeleiden. Dit heeft me geholpen in mijn zwangerschap, bevalling en herstel. Acht weken na mijn bevalling stond ik in de sportschool en trainde ik binnen zeven maanden de 22 kilo eraf. Mijn ouders hadden de situatie geaccepteerd en waren verkocht toen ze Dean-Liam in hun armen sloten. Ik was vastbesloten goed te zorgen voor mijn kleine Dean-Liam zodat hij niets te kort komt.

Hoe gaat het nu met je?
Heel goed. Ik ben fit, heb energie en geniet volop van Dean-Liam. Ik krijg wel eens commentaar dat ik meer met mijn kind moet zijn in plaats van bezig zijn met werk, sporten en socializen. Ik ben ervan overtuigd dat als ik goed in mijn vel zit, ik een goede moeder ben. Maak keuzes, geen excuses. Ik ben van nature onrustig en altijd op zoek naar avontuur. Ik heb veel ideeën en plannen, ook voor Stellasstyle. Met Dean-Liam heb ik geleerd om te doseren en minder risico’s te nemen. Ik doe alles wat ik kan met Dean-Liam samen. We gaan naar festivals, uit eten, feestjes, vrienden, familie en sporten. Daardoor is hij echt een sociaal kindje en eet hij echt alles!

En Stellasstyle?
Met Lorna Jane ben ik gestopt. Ik heb nieuwe mid- tot high-end merken aan de collectie van Stellasstyle toegevoegd. Ik wilde meer exclusieve en unieke items aanbieden. Vijf van de merken die ik aanbied in mijn webshop staan in de top 20 van de meest invloedrijke merken. Daarnaast is Stellasstyle onlangs gelabeld tot hippe shop. Dat betekent dat ik tot de 20% meest veilige shops in NL behoor die gescand zijn op service, algemene voorwaarden & hippe producten. Daar ben ik trots op! Door mijn werk bij PwC staan kwaliteit, snelheid & service bij mij centraal. Verschillende sportmerken benaderen mij om hun kleding te vertegenwoordigen in Stellasstyle. Dat vind ik echt super leuk! Daarnaast word ik ook benaderd voor interviews en samenwerkingen.

Laten we het over Dean-Liam hebben. Hoe zou je hem omschrijven? Dean-Liam
Dean-Liam is een sociaal mannetje! Samen met mijn vader geeft hij de buurtkat en de vogeltjes elke dag eten en daar geniet hij van. Hij is open en nieuwsgierig naar de wereld toe. Hij houdt van avontuur, net als zijn moeder. Hij wil altijd met de grote jongens meedoen en heeft een pittig karakter. Ondanks zijn sterke wil is hij een makkelijk kind. Ik heb het getroffen met hem.

Wat vind je het zwaarste aan moederschap?
Dat ik zelf de perfecte vader heb en dat Dean-Liam geen band heeft met zijn vader, dat raakt mij. Ik vind het onbegrijpelijk dat er vaders zijn die niet of nauwelijks omkijken naar hun eigen vlees en bloed. Als alleenstaande moeder ben ik de enige rots in branding voor hem. Als hij ziek of moe is dan wilt hij bij zijn moeder zijn. Hoe geweldig je vangnet ook is, als moeder ben je de motor achter het leven van jouw kind. En soms vind ik het ook zwaar, zeker als ik moe ben of een strakke deadline heb. Ik wil dat mijn kind niets tekort komt en dat hij een goed leven heeft. Dat is mijn drive! Gelukkig is mijn vader een vaste vaderfiguur voor Dean-Liam.

En het mooiste aan moederschap?
Ik kan uren naar Dean-Liam kijken. Het is zo bijzonder om te zien hoe een baby zich ontwikkelt tot een compleet eigen mensje. Als hij lekker bezig is dan zie ik mezelf terug in het kleine mannetje. Door Dean-Liam leer ik om weer te genieten van de kleine dingen in het leven. Wij zijn samen echt een team! Als we aan het voetballen zijn tegen anderen kinderen met hun papa, dan merk ik dat Dean-Liam mij best stoer vindt. Zeker als ik harder ren dan die andere papa!

Door Dean-Liam leer ik om weer te genieten van de kleine dingen in het leven.

Wat wil je Dean-Liam later mee geven?
Dat hij een wereldburger is. Openstaan voor anderen en nieuwsgierig blijven naar de wereld. Een doel hebben en ervoor gaan. Ik wil dat hij opgroeit als een eerlijk en oprecht mens die andere met respect behandelt en helpt. Ik voed hem drietalig op en wil dat hij later zelfstandig is. Ik vind het ook belangrijk dat Dean-Liam later keuzes maakt waar hij achter staat. En niet wat de maatschappij of ik van hem verwacht.

Tot slot: wat is jouw belangrijkste tip voor andere moeders?
Verlies jezelf niet. Zorg voor een goed vangnet. Je kind wordt zoals jij hem vormt. Stel je kind open voor de buitenwereld. Zoals ik eerder aangaf, als moeder ben jij de motor achter leven van jouw kind. Zorg ervoor dat jij goed in je vel zit, dus doe de dingen waar je energie van krijgt.

Stella en Dean-Liam

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami