6 dingen die ik heb veranderd aan mijn gezondheid

Na een jarenlange worsteling met gezondheid en voeding dacht ik het allemaal wel te weten. Nadat ik in april 2012 een Health Seminar weekend gevolgd had bij GoTo11 (dat heet nu NOMOREGUR.US) met Frank Middendorp en gezondheid deskundige Tim Orsouw, veranderde mijn mening over gezondheid radicaal!

Wist je dat Alkalisch (basisch) voedsel zuiverend is zodat het de PH waarde van je bloed op peil houdt. Dat betekent dat je lichaam zijn best doet om de zuur-base in balans te houden. Verzuring wordt namelijk in verband gebracht met onder andere overgewicht, obstipatie, infectiegevoeligheid, huidproblemen, hoofdpijn/migraine, spier- en gewrichtsklachten, lusteloosheid, bloedend tandvlees, schimmel infecties, mentale klachten (bijvoorbeeld depressie, stemmingswisselingen, slechts geheugen, etc) en zelfs kanker.

Een gebalanceerde voeding bestaat voor 80% uit alkalische en voor 20% zuur-vormende producten. Na de Health Seminar weekend heb ik voorgoed de knop omgedraaid en is mijn eetpatroon veranderd!

Ik deel graag mijn top 6 met je!

BEGIN DE DAG MET EEN GROENE SMOOTHIE | Ik vond het fijn om het drinken van Groene Smoothies op te bouwen. Ik begon met 80% fruit en 20% groenten en toen ik dit onder de knie had ging ik naar 50%-50%. Uiteindelijk merkte ik op dat ik het gewend was en dat mijn lichaam om meer groenten vroeg dus krikte ik het op naar 80% groenten, 20% fruit en superfoods! Sinds ik mijn ontbijt heb veranderd merkte ik echt een groot verschil. Ik voel me krachtig en heb meer energie dan toen ik brood at voor ontbijt.
LEESTIP! Het boek Groene Smoothie Revolutie van Victoria Boutenko.

STOP MET FRISDRANK | Frisdrank is zo extreem verzurend voor je lichaam dat het bijna niet te alkaliseren (zuiveren) valt. Daarnaast zit er extreem veel suiker in, een blikje cola bevat maar liefst 10 suikerklontjes. Daar schrok ik zo van dat ik acuut gestopt ben met het drinken van Frisdrank! Ik ben er trots op dat ik inmiddels al 4 jaar frisdrank-vrij ben!

STOP MET KOFFIE | Valt in het straatje van frisdrank vind ik. Na 3 jaar cafeïne-vrij geleefd te hebben gun ik mezelf eens per maand een lekkere cappuccino. Het is natuurlijk beter om er helemaal mee te stoppen. Maar daar heb ik geen zin in!

HALVEER ZUIVEL & STOP MET KOEMELK | Het consumeren van koemelk wordt in verband gebracht met ziektes. Het enige wat ik nog van koemelk eet is zo af en toe een bakje magere kwark. Een goed alternatief is geitenmelk/-kaas. Ook erg lekker!
LEESTIP! De Groene Vrouw over melk

EET BIOLOGISCH | Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Voor ons reden genoeg om zoveel mogelijk biologisch te eten! Ik merk ook dat mijn smaakpapillen veranderd zijn en dat ik voedsel sterker proef. 

DRINK MINIMAAL 2 LITER (IONIZED) | IONIZED water is water dat elektrisch geladen is en zuivert je lichaam als een malle! Je hebt ook Alkalische druppels die je kan toevoegen aan je drinkwater.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je met een alkalisch dieet ziektes en allergieën kan voorkomen. Deze gegeven is voor mij interessant genoeg om met voeding aan de slag te gaan. Het is allemaal een kwestie van gewenning en als je het eenmaal onder de knie hebt is het leuk en lekker!

Blijf vooral genieten, want een leven lang aan blaadjes knagen lijkt mij erug saai!

PDF Alkalisch voedingsmiddelenlijst van Tim Orsouw

Ook iets te delen? Geef hier je reactie!

Like mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, toffe vlogs en leuke GiveAways

 

Bitnami